Etiska och religiösa aspekter

 

Gelatinet du köper i affären är en helt naturlig produkt: bara skinn och ben
som upphettats så att kollagenet brutits ner till gelatin. Det framställs i
regel av grissvål och ben från gris och nöt men själva gelatinet är helt
smak- och doftlöst.

 

Det kan vara värt att notera att troende judar, muslimer
och vegetarianer ofta undviker gelatin. Ett vegetariskt alternativ är pektin
som utvinns av frukt och bär