Apelsinfromage

 

Amelies goda Apelsinfromage passar utmärkt som dessert. Fromagen får fluffig och fast konsistens av fruktpektinet. Serveras bäst i glas.


8 portioner
Förberedelse: 20 min
Kylning: minst 3 tim, högst 1 dygn

 

Ingredienser

3 ägg
1 ½ dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl Atair flytande fruktpektin
rivet skal av ½ apelsin
riven muskot (valfritt)
2 msk färskpressad apelsin
apelsinskivor till garnering
riven mörk choklad, vispgrädde och apelsinskalsstrimlor till garnering.

 

Så här gör du

1.Separera äggulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret till en vit luftig smet. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.


2.Blanda ner fruktpektin, apelsinskal och färskpressad apelsin i äggulesmeten. Smaka av med riven muskot om så önskas. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i äggulesmeten.


3. Häll upp i 8 glas och kyl minst 3 tim. Garnera med riven mörk choklad, vispgrädde och apelsinskalsstrimlor.

 

Näringsvärde/portion

1015 kJ 242 kcal

Protein 4g

Fett 17g

(mättat fett 11g) Kolhydrater 19 g (sockerarter 18g)

Fibrer 0g