Citronfromage

 

Amelies goda Citronfromage är en utmärkt dessert. Fromagen får fluffigt och fast konsistens av fruktpektinet. Serveras bäst i glas.


8 portioner
Förberedelse: 20 min
Kylning: minst 3 tim
högst 1 dygn


Ingredienser


3 ägg
1 ½ dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl Atair flytande fruktpektin
rivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citron
citronskalsstrimlor, hallon, vispgrädde och citronmeliss till garnering


Så här gör du

1. Separera äggulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret till en vit luftig smet. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.


2. Blanda ner fruktpektin, citronskal och färskpressad citron i äggulesmeten. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i äggulesmeten.


3. Häll upp i 8 glas och kyl minst 3 tim. Garnera med citronskalsstrimlor, hallon, vispgrädde och citronmeliss.

 

Näringsvärde/portion

1015 kJ 242 kcal

Protein 4g

Fett 17g

(mättat fett 11g) Kolhydrater 19 g (sockerarter 18g)

Fibrer 0g