Recept marmeladgodis med Atair Pektinpulver

 

En älskad klassiker som alltid gör succé. Det är mycket lätt att laga och går att förbereda dagen innan. Fruktpektinet ger marmeladgodiset en mjuk, len och fast konsistens

 

Ingredienser:

750 g frysta bär

1 dl vatten

3,5 dl strösocker*
5-6 tsk Atair pektinpulver*

1 st smörpapper till formen

1 st form med höga kanter 15x25 cm

Garnering 1/2 dl socker

*Förblanda pektinet väl med lite socker (0,5 dl)

 

Gör så här:

1. Häll bären i en kastrull, tillstätt vattnet och låt sjuda. Sila och få ut 4 dl saft.

 

2. Häll saften i en kastrull. Låt det sjuda ,blanda ner pektinpulvret. Låt sjuda ett tag. Tillsätt resten av sockret och låt sjuda tills sockret har löst upp sig.


3. Innan du häller massan i en form: Husmorstricket:
– används vid tillagning av gelé. Häll lite av det tillagade ”koket” på diskbänken eller en tallrik. Dra ett finger genom ”koket”. Flyter ”koket” INTE ihop = konsistensen på gelén kommer att bli rätt efter det att den svalnat och stelnat. Flyter ”koket” ihop – tillsätt mer socker och pektin (prova dig fram).Glöm inte att förblanda socker och pektin innan du häller i det i kastrullen.


4. Häll marmeladen i en form Ställ i kyl minst 3 tim. Skär marmeladen i fyrkantiga bitar. Garnera med socker.