Moccamousse

 

Servera i små glas till kaffe och konjak eller som klassisk dessert. Fruktpektin gör den här moccamoussen ljuvlig.


6- 8 desserter eller 12 kaffetillbehör
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 5 min
Kylning: minst 2 tim, högst 1 dygn


Ingredienser

3 msk kallt starkt kaffe
1 msk kakao
1 msk strösocker
2 äggulor
½ dl Atair flytande fruktpektin
200g ljus blockchoklad
2 ½ dl vispgrädde
vispgrädde, riven mörk choklad och mynta till garnering.

 

Så här gör du

1.Vispa ihop kaffe, kakao, strösocker och äggulor till en slät sås. Blanda ner fruktpektin.


2. Smält blockchokladen i vattenbad eller 2 min på medeleffekt i mikrovågs-ugnen. Låt den svalna någon minut. Rör snabbt ner den i äggsmeten.

 

3 Vänd ner grädden och portionera upp i dessertglas eller små glas.

.

 

Näringsvärde/portion

1387 kJ 305 kcal

Protein 4g

Fett 24g

(mättat fett 14g) Kolhydrater 19 g (sockerarter 17g)

Fibrer 1g