Vaniljpanacotta med vit choklad

 

En älskad klassiker som alltid gör succé. Den är mycket lätt att laga och går att förbereda dagen innan. Fruktpektinet ger panacottan en mjuk, len och fast konsistens.

 

6-8 portioner

Förberedelse: 10 min

Tillagning: 5 min

Kylning: minst 2 tim högst 1 dygn


Ingredienser

5 dl vispgrädde

½ dl strösocker

1 vaniljstång

100g vit blockchoklad

1 dl Atair flytande fruktpektin

hallon eller jordgubbar och riven mörk choklad till garnering.

 

Så här gör du

1. Häll grädden och strösockret i en kastrull. Halvera vaniljstången på längden. Lägg den i grädden. Hacka chokladen grovt.


2. Sjud försiktigt upp grädden under omrörning. Tag kastrullen från värmen, rör ner chokladen och rör om tills chokladen har smält. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i chokladblandningen.


3. Blanda ner fruktpektin och låt svalna. Häll upp chokladsmeten i glas eller portionsskålar. Ställ i kyl minst 2 tim. Garnera med bär och riven mörk choklad.

.

 

Näringsvärde/portion

1560 kJ 373 kcal

Protein 3g

Fett 33g

(mättat fett 22g) Kolhydrater 16 g (sockerarter 15g)

Fibrer 0g