Vego panacotta med vit choklad

 

En älskad klassiker som alltid gör succé. Den är mycket lätt att laga och går att förbereda dagen innan. Fruktpektinet ger panacottan en mjuk, len och fast konsistens.

 

6-8 portioner

Förberedelse: 10 min

Tillagning: 5 min

Kylning: minst 2 tim högst 1 dygn


Ingredienser (allt ekologiskt)

5 dl vispgrädde

½ dl strösocker

2 krm vaniljpulver

100g vit blockchoklad

2 tsk Atair pektinpulver *

hallon eller jordgubbar och riven mörk choklad till garnering.

* Blanda pektinet väl med lite av sockret

 

Så här gör du

1. Häll grädden och strösockret i en kastrull (spar lite socker att blanda pektinet med). Häll i vaniljpulvret. Hacka chokladen grovt.


2. Sjud försiktigt upp grädden under omrörning. Blanda ner pektinpulvret. Låt det sjuda ett tag. Tag kastrullen från värmen, rör ner chokladen och rör om tills chokladen har smält.


3. Låt svalna en liten stund. Häll upp chokladsmeten i glas eller portionsskålar. Ställ i kyl minst 2 tim. Garnera med bär och riven mörk choklad.

.

 

Näringsvärde/portion

1560 kJ 373 kcal

Protein 3g

Fett 33g

(mättat fett 22g) Kolhydrater 16 g (sockerarter 15g)

Fibrer 0g