vaniljpanacotta

 – med vit choklad

En älskad klassiker som alltid gör succé. Den är mycket lätt att laga och går att förbereda dagen innan. Fruktpektinet ger panacottan en mjuk, len och fast konsistens.

Förberedelse och tillagning: 15 min Kylning: minst 2h

6-8 portioner

ingredienser

5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 vaniljstång
100g vit blockchoklad
1 dl Atair flytande fruktpektin
hallon eller jordgubbar och riven mörk choklad till garnering.

Så här gör du

Häll grädden och strösockret i en kastrull. Halvera vaniljstången på längden. Lägg den i grädden. Hacka chokladen grovt.

Sjud försiktigt upp grädden under omrörning. Tag kastrullen från värmen, rör ner chokladen och rör om tills chokladen har smält. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i chokladblandningen.

Blanda ner fruktpektin och låt svalna. Häll upp chokladsmeten i glas eller portionsskålar. Ställ i kyl minst 2 tim. Garnera med bär och riven mörk choklad.