vegopanacotta

 – med vit choklad

En älskad klassiker som alltid gör succé. Den är mycket lätt att laga och går att förbereda dagen innan. Fruktpektinet ger panacottan en mjuk, len och fast konsistens.

Förberedelse och tillagning: 15 min Kylning: minst 2h

6-8 portioner

ingredienser

5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
2 krm vaniljpulver
100g vit blockchoklad
2 tsk Atair pektinpulver *
hallon eller jordgubbar och riven mörk choklad till garnering.
* Blanda pektinet väl med lite av sockret

Så här gör du

Häll grädden och strösockret i en kastrull (spar lite socker att blanda pektinet med). Häll i vaniljpulvret. Hacka chokladen grovt.

Sjud försiktigt upp grädden under omrörning. Blanda ner pektinpulvret. Låt det sjuda ett tag. Tag kastrullen från värmen, rör ner chokladen och rör om tills chokladen har smält.

Låt svalna en liten stund. Häll upp chokladsmeten i glas eller portionsskålar. Ställ i kyl minst 2 tim. Garnera med bär och riven mörk choklad.

Blanda ner fruktpektin och låt svalna. Häll upp chokladsmeten i glas eller portionsskålar. Ställ i kyl minst 2 tim. Garnera med bär och riven mörk choklad.

vegopanacotta

 – med vit choklad

En älskad klassiker som alltid gör succé. Den är mycket lätt att laga och går att förbereda dagen innan. Fruktpektinet ger panacottan en mjuk, len och fast konsistens.

Förberedelse och tillagning: 15 min Kylning: minst 2h

6-8 portioner

ingredienser

5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
2 krm vaniljpulver
100g vit blockchoklad
2 tsk Atair pektinpulver *
hallon eller jordgubbar och riven mörk choklad till garnering.
* Blanda pektinet väl med lite av sockret

Så här gör du

Häll grädden och strösockret i en kastrull (spar lite socker att blanda pektinet med). Häll i vaniljpulvret. Hacka chokladen grovt.

Sjud försiktigt upp grädden under omrörning. Blanda ner pektinpulvret. Låt det sjuda ett tag. Tag kastrullen från värmen, rör ner chokladen och rör om tills chokladen har smält.

Låt svalna en liten stund. Häll upp chokladsmeten i glas eller portionsskålar. Ställ i kyl minst 2 tim. Garnera med bär och riven mörk choklad.

Blanda ner fruktpektin och låt svalna. Häll upp chokladsmeten i glas eller portionsskålar. Ställ i kyl minst 2 tim. Garnera med bär och riven mörk choklad.