Mango Chutney

– Med färsk mangofrukt

En riktig klassiker som är väldigt lättillagad och kan serveras med flera olika goda rätter.

Förberedelse och tillagning: 60 min

6-8 portioner

ingredienser

1 dl vitsvinäger
2 dl strösocker
0.5 tsk garam masala
0.5 krm chiliflakes
1 svartpeppar, gnutta
1,5 tsk ingefära, riven
3 klyfta vitlök, rivna
250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)
2 tsk Atair Pektinpulver (förblanda pektinet med lite socker)

Så här gör du

Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt kryddor, ingefära och vitlök.

Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney. Häll upp på väl rengjord glasburk. Låt svalna.

Efter kokning så tillsätter man Atair Pektinpulver med kryddmått för att få en god textur på chutney.