Gelégodis

Grundrecept för gelégodis med Pektin. Ger ungefär 15-20 bitar.

Ingredienser

3 dl strösocker
1½ dl Atair fruktpektin
2 msk färskpressad citron

Såhär gör du

Blanda socker, Atair fruktpektin och färskpressad citron i en kastrull. Värm upp under omrörning tills sockret har smält. Höj värmen och sjud upp och låt sjuda 20 sek. Skumma av under tiden om så önskas, det ger en klarare gelé.

Färga gelésmeten med karamellfärg och, om du vill, smaksätt med essenser. Häll upp i en form av önskad storlek och låt svalna 3 tim. En form som är 20×30 cm ger en 1 cm hög gelé.

Skär eller stansa ut figurer eller rektangulära bitar. Vänd gelégodiset i strössel, strösocker eller syrligt pulver som finns i godisaffärer, det är bara fantasin som sätter gränser!