Moccamousse
Moccamousse
Servera i små glas till kaffe och konjak eller som klassisk dessert
Förberedelse: 25 min
Kylning: minst 2h
6-8 personer
Förberedelse: 25 min
Kylning: minst 2h
6-8 personer
Ingredienser
3 msk kallt starkt kaffe
1 msk kakao
1 msk strösocker
2 äggulor
1/2 dl Atairs Flytande fruktpektin
200 g ljus blockchocklad
2 1/2 dl vispgrädde
Vispgrädde, riven mörk choklad och mynta till garnering
Såhär gör du
Vispa ihop kaffe, kakao, strösocker och äggulor till en slät smet. Blanda ner Fruktpektin.
Smällt blockchokladen i vattenbad eller två minuter på medeleffekt i microvågsungnen. Låt den svalna någon minut. Rör snabbt ner äggsmeten.
Vänd ner grädden och portionera upp i dessertglas eller små glas.
