Moccamousse

Servera i små glas till kaffe och konjak eller som klassisk dessert

Förberedelse: 25 min

Kylning: minst 2h

6-8 personer

Förberedelse: 25 min

Kylning: minst 2h

6-8 personer

Ingredienser

3 msk kallt starkt kaffe

1 msk kakao

1 msk strösocker

2 äggulor

1/2 dl Atairs Flytande fruktpektin

200 g ljus blockchocklad

2 1/2 dl vispgrädde

Vispgrädde, riven mörk choklad och mynta till garnering

 

Såhär gör du

Vispa ihop kaffe, kakao, strösocker och äggulor till en slät smet. Blanda ner Fruktpektin.

Smällt blockchokladen i vattenbad eller två minuter på medeleffekt i microvågsungnen. Låt den svalna någon minut. Rör snabbt ner äggsmeten.

Vänd ner grädden och portionera upp i dessertglas eller små glas.