apelsinfromage

Amelies goda apelsinfromage passar utmärkt som dessert. Fromagen får fluffig och fast konsistens av fruktpektinet. Serveras bäst i glas.

Förberedelse: 20min Kylning: minst 3h

8 personer

ingredienser

3 ägg
1 ½ dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl Atair flytande fruktpektin
rivet skal av ½ apelsin
riven muskot (valfritt)
2 msk färskpressad apelsin
apelsinskivor till garnering
riven mörk choklad, vispgrädde och apelsinskalsstrimlor till garnering.

Så här gör du

Separera äggulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret till en vit luftig smet. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.

Blanda ner fruktpektin, apelsinskal och färskpressad apelsin i äggulesmeten. Smaka av med riven muskot om så önskas. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i äggulesmeten.

Häll upp i 8 glas och kyl minst 3 tim. Garnera med riven mörk choklad, vispgrädde och apelsinskalsstrimlor.