Apelsinfromage
Apelsinfromage
Amelies goda apelsinfromage passar utmärkt som dessert. Fromagen får fluffig och fast konsistens av fruktpektinet. Serveras bäst i glas.
Förberedelse: 20 min
Kylning: minst 3h
8 personer
Förberedelse: 20 min
Kylning: minst 3h
8 personer
Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl Atairs Flytande fruktpektin
Rivet skal från en halv apelsin
Riven muskot (valfritt)
2 msk färskpressad apelsin
Apelsinskivor, riven mörk choklad, vispgrädde och apelsinskalsstrimlor till garnering.
Såhär gör du
Separera äggulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret till en vit luftig smet. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.
Blanda ner Fruktpektin, apelsinskal och färskpressad apelsin i äggulesmeten. Smaka av med riven muskot om så önskas. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i äggulesmeten.
Häll upp i 8 glas och kyl i minst 3 timmar. Garnera med riven mörk choklad, vispgrädde, apelsinskivor och apelsinsskalsstrimlor.
