Apelsinfromage

Amelies goda apelsinfromage passar utmärkt som dessert. Fromagen får fluffig och fast konsistens av fruktpektinet. Serveras bäst i glas.

Förberedelse: 20 min

Kylning: minst 3h

8 personer

Förberedelse: 20 min

Kylning: minst 3h

8 personer

Ingredienser

3 ägg

1 1/2 dl socker

3 dl vispgrädde

1 dl Atairs Flytande fruktpektin

Rivet skal från en halv apelsin

Riven muskot (valfritt)

2 msk färskpressad apelsin

Apelsinskivor, riven mörk choklad, vispgrädde och apelsinskalsstrimlor till garnering.

Såhär gör du

Separera äggulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret till en vit luftig smet. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.

Blanda ner Fruktpektin, apelsinskal och färskpressad apelsin i äggulesmeten. Smaka av med riven muskot om så önskas. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i äggulesmeten.

Häll upp i 8 glas och kyl i minst 3 timmar. Garnera med riven mörk choklad, vispgrädde, apelsinskivor och apelsinsskalsstrimlor.