Mango chutney
Mango chutney
Med färsk mangofrukt
En riktig klassiker som är väldigt lättlagad och kan serveras med flera goda rätter.
Ingredienser
2 tsk Atair pektinpulver
250 g fryst mango
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 dl rörsocker
1/2 dl vitvinsvinäger
Kryddblandning
2 msk ingefära
1 tsk salt
1 tsk curry
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk senapsfrön
Såhär gör du
Förbered kryddblandningen i en skål. Hacka gul löken och pressa vitlöken, fräs i matfett. Tillsätt mango, vitvinsvinäger och rörsocker. Rör om och låt koka i någon minut. Tillsätt sedan kryddblandning och låt koka i ytterligare 40 min.
För att justera chutneys konsistens, tillsätt Atair pektinpulver lite i taget under konstant omrörning. Servera varm eller kall.