Mango chutney

Med färsk mangofrukt

En riktig klassiker som är väldigt lättlagad och kan serveras med flera goda rätter. 

Ingredienser

2 tsk Atair pektinpulver

250 g fryst mango

1 vitlöksklyfta

1 gul lök

2 dl rörsocker

1/2 dl vitvinsvinäger

Kryddblandning

2 msk ingefära

1 tsk salt

1 tsk curry

1/2 tsk chiliflakes

1 tsk senapsfrön

Såhär gör du

Förbered kryddblandningen i en skål. Hacka gul löken och pressa vitlöken, fräs i matfett. Tillsätt mango, vitvinsvinäger och rörsocker. Rör om och låt koka i någon minut. Tillsätt sedan kryddblandning och låt koka i ytterligare 40 min.

För att justera chutneys konsistens, tillsätt Atair pektinpulver lite i taget under konstant omrörning. Servera varm eller kall.