Citronfromage
Citronfromage
Amelies goda citronfromage är en utmärkt dessert. Fromagen får fluffig och fast konsistens av fruktpektinet. Serveras bäst i glas.
Förberedelse: 20 min
Kylning: minst 3h
8 personer
Förberedelse: 20 min
Kylning: minst 3h
8 personer
Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl Atair Flytande fruktpektin
Rivet skal av en citron
1 msk färskpressad citron
Citronskalsstrimlor, hallon, vispgrädde och citronmeliss till garnering
Såhär gör du
Separera äggulor och vitor. Vispa äggulorna med socker till en vit luftig smet. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.
Blanda ner fruktpektin, citronskal och färskpressad citron i äggulesmeten. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i äggulesmeten.
Häll upp i 8 glas och kyl i minst 3 timmar. Garnera med citronskalsstrimlor, hallon, vispgrädde och citronmeliss.
