Citronfromage

Amelies goda citronfromage är en utmärkt dessert. Fromagen får fluffig och fast konsistens av fruktpektinet. Serveras bäst i glas.

Förberedelse: 20 min

Kylning: minst 3h

8 personer

Förberedelse: 20 min

Kylning: minst 3h

8 personer

Ingredienser

3 ägg

1 1/2 dl socker

3 dl vispgrädde

1 dl Atair Flytande fruktpektin

Rivet skal av en citron

1 msk färskpressad citron

Citronskalsstrimlor, hallon, vispgrädde och citronmeliss till garnering

Såhär gör du

Separera äggulor och vitor. Vispa äggulorna med socker till en vit luftig smet. Vispa grädden hårt. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.

Blanda ner fruktpektin, citronskal och färskpressad citron i äggulesmeten. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i äggulesmeten. 

Häll upp i 8 glas och kyl i minst 3 timmar. Garnera med citronskalsstrimlor, hallon, vispgrädde och citronmeliss.