Vaniljpannacotta med vit choklad

En älskad klassiker som alltid gör succé. Den är mycket lätt att laga och går att förbereda dagen innan. Fruktpektinet ger pannacottan en mjuk, len och fast konsistens.

Förberedelse: 15 min

Kylning: minst 2h

6-8 personer

Förberedelse: 15 min

Kylning: minst 2h

6-8 personer

Ingredienser

5 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

1 vaniljstång

100g vit blockchoklad

1 dl Atair flytande fruktpektin

Hallon eller jordgubbar och riven mörk choklad till garnering

Såhär gör du

Häll grädden och strösockret i en kastrull. Halvera vaniljstången på längden. Lägg den i grädden. Hacka chokladen grovt.

Sjud försiktigt upp grädden under omrörning. Tag kastrullen från värmen, rör ner chokladen och rör om tills chokladen har smällt. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i chokladblandningen. 

Blanda ner fruktpektin och låt svalna. Häll upp chokladsmeten i glas eller portionsskålar. Ställ i kyl minst 2 timmar. Garnera med bär och riven choklad.