Vaniljpannacotta
Vaniljpannacotta med vit choklad
En älskad klassiker som alltid gör succé. Den är mycket lätt att laga och går att förbereda dagen innan. Fruktpektinet ger pannacottan en mjuk, len och fast konsistens.
Förberedelse: 15 min
Kylning: minst 2h
6-8 personer
Förberedelse: 15 min
Kylning: minst 2h
6-8 personer
Ingredienser
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
100g vit blockchoklad
1 dl Atair flytande fruktpektin
Hallon eller jordgubbar och riven mörk choklad till garnering
Såhär gör du
Häll grädden och strösockret i en kastrull. Halvera vaniljstången på längden. Lägg den i grädden. Hacka chokladen grovt.
Sjud försiktigt upp grädden under omrörning. Tag kastrullen från värmen, rör ner chokladen och rör om tills chokladen har smällt. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i chokladblandningen.
Blanda ner fruktpektin och låt svalna. Häll upp chokladsmeten i glas eller portionsskålar. Ställ i kyl minst 2 timmar. Garnera med bär och riven choklad.